sâmbătă, 1 august 2009

zacuscă de sezon


aveţi nevoie, pe lîngă mult curaj, dată fiind căldura de sezon, şi de:
-2 kg de vinete
-2 kg ardei gras
-500g ceapă
-300ml de bulion
-200ml ulei
-sare şi piper după gust


-tăiaţi ceapa cît mai mărunt, caliţi-o în ulei cu sare şi puţină apă, dacă aveţi probleme cu prăjelile
-coaceţi ardeii, curaţaţi-i apoi daţi-i prin maşina de tocat (eu coc ardeii la cuptor, cele două kg încap în două tavi suprapuse)
-coaceţi vinetele, apoi tocaţile mărunt (eu tot la cuptor şi pe ele)


-cînd ceapa e aproape călită, adăugaţi ardeii,dupa 15 min bulionul, după alte 10 min, vinetele
-ţineţi pe foc pînă cînd capătă gustul specific
-la final puneţi piper măcinat, cît vă place


-taină:
-eu folosesc un tuci, pentru a nu se lipi usor


POFTĂ BUNĂ!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu